Ligging

Het gebied, de omschrijving, van de watering de Herk werd vastgesteld op basis van een aantal  Koninklijke besluiten, later ministriële besluiten. De data kan je verderop vinden bij geschiedenis van de watering.

Waarom de omschrijving is zoals ze is, dit wil zeggen dat percelen rechts van de weg wel, en deze links van de weg niet binnen de omschrijving vallen, of uw woning wel en deze van de buurman niet, of uw tuin achteraan wel maar de woning niet, is een eeuwig raadsel en een antwoord zal gezocht moeten worden in de wisselende ideeën van ministers en ambtenaren.

Om de ligging van uw perceel te raadplegen waar deze gelegen is in de watering kan u gebruik maken van Geopunt (https://www.geopunt.be).

  1. Op Geopunt klikt u rechts onderaan op Lagen.
  2. Vervolgens klikt u op “+ lagen toevoegen”.
  3. Dan kiest u tussen de lagen, de laag “Natuur en Milieu”.
  4. Bij de laag “Natuur en Milieu” kiest u de volgende laag “Water”.
  5. Hier kan u “Watering: Grenzen”, “Watering: Namen” en “Wateringen” selecteren om de weergave van alle wateringen in Vlaanderen zichtbaar op de kaart te krijgen. 

    Optioneel: kan u ook de lagen “Vlaams Hydrografische Atlas: VHA-Waterloop, namen” en Vlaamse Hydrografische Atlas: VHA-waterloopsegmenten type beheerder” selecteren. Zo kan u alle opgenomen waterlopen en de beheerder van deze waterloop raadplegen.

  6. Links boven bij “Zoek op de kaart” is het mogelijk uw perceel op te zoeken. Dit kan door hier het adres of de kadastrale gegevens in te voeren. De kaart zal dan de geselecteerde kaartlagen weergeven ter hoogte van uw perceel.

     

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer